FAQs

  • Heb ik een vergunning nodig voor de aanleg van een zwembad?

Vanaf 1 oktober 2010 bestaat er geen aparte vergunning meer voor bouw-, sloop-, milieu- en andere activiteiten. Met de omgevingsvergunning zijn alle losse vergunningen gebundeld tot één vergunning.

Deze omgevings-vergunning is gebaseerd op de nieuwe Wet Algemene Bepalingen Omgevingsvergunning (WABO). Door de Wabo wordt het vergunningvrij bouwen enorm verruimd. Dit betekent o.a. dat vanaf 1 oktober een zwembad, whirlpool, jacuzzi of vijver op het erf bij een woning of woongebouw gebouwd mag worden zonder vergunning, mits deze niet overkapt is en niet in strijd is met het bestemmingsplan

  • Kan ik ook chloorvrij zwemmen?

Ja, U kunt inmiddels chloorvrij zwemmen! Met behulp van het patenteerde saphirsysteem kunt u nu chloorvrij zwemmen. Dit systeem werkt op koper / zilver ionisatie met toevoeging van H2O2. Uniek & zeer geschikt voor bijv. binnenbaden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor desinfectie van uw zwemwater waarbij gebruik gemaakt wordt van Magnesium Chloride als activator. Hierbij wordt tevens gebruik gemaakt van WiFi technologie zodat de waterkwaliteit 24/7 op afstand gemonitord en bijgestuurd kan worden.

  • Wat voor soorten baden zijn er?

Er zijn vele soorten zwembaden. De meeste baden die ingegraven worden zijn polyester, beton of folie-baden. Ze kunnen prefab van de fabriek komen of ter plaatse bouwkundig op maat gemaakt worden. Dit geldt ook voor uw binnenbad.

  • Heb ik zelf veel onderhoud?

Het onderhoud van een zwembad kan op vele manieren worden beperkt.
Er bestaan automatische filter terugspoelsystemen, automatische Bodemzuigers, automatische Desinfectie systemen enz.
Bij veel bomen rond het zwembad raden wij een (verrijdbare) overkapping aan waardoor  het onderhoud van het zwemwater met 80% wordt gereduceerd!
Coastline kan u verder ontlasten in uw onderhoud d.m.v. het afsluiten van een onderhoudscontract die we afstemmen op uw persoonlijke wensen.

  • Wat moet ik doen voor een goede fundatie?

Een goede fundatie is zeer belangrijk om uw lang gekoesterde droomwens vele jaren in goede staat te houden. Meestal volstaat een betonnen vloer van 20 cm dikte met dubbele bewapening. Soms is het nodig om het hele bad op heipalen te zetten. Dit wordt bepaald door de constructeur nav. een sonderingsrapport die vaak nog van het woonhuis beschikbaar is.

  • Heb ik een aparte technische ruimte nodig?

Een aparte technische ruimte verdient de voorkeur. Het geluid van de pomp is dan minder storend, alles is goed toegankelijk en af te sluiten voor onbevoegden. Tevens heeft u direct ruimte voor uw zwembadspullen zoals kussens, opblaasmaterialen en chemicaliën.

  • Waar laat ik het overtollige water?

Het overtollige water wordt naar uw rioolaansluiting geleid. Het water komt na overvloedige regenval via de overloop van het zwembad. Daarnaast wordt het filter wekelijks teruggespoeld waarbij het spoelwater ook naar het riool gepompt wordt.